Bredband i luften

Bredband i luften är en pålitlig Internetuppkoppling via luften, med en hastighet upp till 200 Mbit/s utan begränsning i datamängd.

Vanliga frågor

Här hittar du vanliga frågor och svar om bredband i luften: vad det är, hur det skiljer sig från mobilt bredband och hur det fungerar.
Bredband i luften är en pålitlig Internetuppkoppling via luften, med en hastighet upp till 200 Mbit/s utan begränsning i datamängd.
Bredband i luften är jämförbart med vanlig fiber både i fördröjning och stabilitet men du slipper kostnader för till exempel framgrävning av kabel och anslutningsavgifter.
Nej. Vår bredbandstjänst i luften är mer att jämföra med fiber, man har en mycket stabil uppkoppling, höga hastigheter och låga svarstider. Det är en helt annan radioteknik som ej är jämförbar med mobilt bredband. Och våra abonnemang har inga begränsningar i datamängd.

Vi har gjort mätningar i flertalet områden och listar nedan resultaten.

 

I Grillby
Grillbyängen – 320Mb/s

I kanten av Sörskog – 300Mb/s

Villaområde väster om Nordiahallen – 250Mb/s
Villaområde öster om Nordiahallen – 250-300Mb/s
Villaområde nedanför silon 300Mb/s

Villbergaområdet
Edsta – 250Mb/s
Kårsta – 150-200Mb/s
Säby – 50-130Mb/s
Bäddarö – 50-120Mb/s
Rösta – 200Mb/s
Enhälja – 100Mb/s
Långarnö – 100Mb/s
Ågesta – 300Mb/s
Råby – 200Mb/s

Boglösaområdet
70-200Mb/s

Utrustningen och enklare installation ingår i månadspriset,
Det är för att vi inte tar någon installationsavgift och måste kunna täcka utrustnings- och installationskostnaden.
Då kan du välja att köpa utrustningen och betala för installationen.

Det beror helt på hur du använder internet. Som ett exempel om ni har behovet av att titta på tv/streaming och kanske kolla mejlen och bankärenden så räcker oftast 10Mb/s. 

 

Nästa nivå på 25 Mb/s behövs ifall du tittar på 4K/UHD (ultra HD) samt kanske spelar online samtidigt och inte vill att det ska störas av TV-tittandet.

 

50Mb/s behövs för den lite större familjen som samtidigt streamar / tittar på TV eller Youtubers och liknande på flera enheter samtidigt som några spelar.

Högre hastigheter därefter är oftast företag eller “tunga” användare på internet.

Nej det finns ingen startavgift vid enklare installationer.
Tekniken bygger på användningsanpassade frekvenser och utrustning som är optimerad för statiska installationer på hus. Detta leder till en hög hastighet samt en stabil och låg svarstid. Då det inte finns några mobiltelefoner eller annan utrustning på samma frekvenser som stör leder detta till en fiberliknande upplevelse.
Du kontaktar den leverantören du vill ha och beställer önskat abonnemang via dem. Vi hjälper gärna till med rekommendationer.
Genom antenner placerade på toppen av Grillbysilon så får vi fantastisk täckning i Grillbyområdet.
Om ni har ett gammalt avtal med annan leverantör där ni ännu inte fått den utlovade tjänsten så kan vi kanske hjälpa er! Kontakta oss för mer information.
Har du fiber hos annan leverantör men vill veta mer om vad vi kan erbjuda? Kontakta oss.
Är ni en förening eller en grupp av bostäder och är intresserade av gruppabonnemnag, kontakt oss för att diskutera lösningar.

Kontakta oss för anpassade företagslösningar!

Priser

Priserna gäller i det nuvarande täckningsområdet. För övriga områden där utbyggnation kan krävas kan annan prislista gälla.

LITEN

199 kr per månad
  • Upp till 10 Mb/s
  • Avtalslängd 2 år

MELLAN

349 kr per månad
  • Upp till 25 Mb/s
  • Avtalslängd 2 år

STOR

499 kr per månad
  • Upp till 50 Mb/s
  • Avtalslängd 2 år

MAXI

Begär offert
  • 75 Mb/s och uppåt
  • Endast tillgänglig i vissa områden. Kontakt oss för mer information.

Intresseanmälan

När du gör en intresseanmälan kommer en tekniker från West Digital Management att kontakta dig och svara på eventuella frågor och funderingar du har, samt boka en tid för provmätning från din fastighet. Både intresseanmälan och provmätningen är helt kostnadsfri och som kund förbinder du dig i detta skede inte till något avtal. Vi vill först kontrollera att signalen till din fastighet är tillräckligt bra så att vi kan leverera det vi lovar.

Fyll endast i om du gör en intresseanmälan för ditt företag.

Med reservation för felskrivningar och prisändringar.

sv_SESvenska